KNRM bestaat 190 jaar; overleden redders herdacht

23 nov. KNRM bestaat 190 jaar; overleden redders herdacht

KNRMDinsdag 11 november 2014 was het exact 190 jaar geleden dat de KNRM werd opgericht. Een mijlpaal die werd bereikt dankzij twee eeuwen vrijwilligersinzet, gesteund door vrijwillige bijdragen van donateurs. Deze dag werd er stilgestaan bij de lange traditie van vrijwillige inzet van redders. Ook werden de 69 redders herdacht die omgekomen zijn op zee.

Zelfstandig en professioneel
Van een klein initiatief is de KNRM uitgegroeid tot een professionele organisatie, die 24 uur per dag inzetbaar is. Met 1.300 vrijwilligers op 45 reddingstations en 75 reddingboten is de KNRM de belangrijkste partner voor de Kustwacht als het gaat om Search and Rescue. De rijke historie van de KNRM heeft de organisatie gebracht waar zij nu staat: een zelfstandige hulpverleningsorganisatie ten diensten van ieder die daar een beroep op wil of moet doen.

Op Ameland werd er op een feestelijke manier stilgestaan bij het 190-jarig bestaan van de KNRM. Na ontvangst met koffie en gebak volgde er een toespraak door de voorzitter van station Ballumerbocht en Nes, burgemeester Albert de Hoop.

Meer over dit onderwerp leest u op www.knrm.nl.

No Comments

Post A Comment