Nieuw TV-programma over varen op de Nederlandse wateren

23 nov. Nieuw TV-programma over varen op de Nederlandse wateren

Nederlan_WaterlandVanaf donderdag 4 december is Nederland in ‘Nederland Waterland’ vanaf een hele andere kant te zien, namelijk vanaf het water. In deze 8-delige serie van de Evangelische Omroep vaart de kijker mee op een unieke reis over de Nederlandse wateren.

Foto: EO.nl

In acht weken varen de programmamakers kriskras door Nederland. Dat doen ze met de prachtige, 100 jaar oude klipperaak ‘De Catharina van Mijdrecht’. Ze zeilen door vele provincies, over rivieren, meren, kanalen, grachten en plassen. “We bekijken onszelf en ons land vanaf het water en dat levert een prachtig, soms verrassend, soms ontroerend, bijna tijdloos beeld op van Nederlanders en onze relatie met het water.”

Regisseur Noud Holtman: “Voor de opnames zijn de modernste cameratechnieken toegepast. We hebben zowel vanaf het water, als van de kant, als vanuit de lucht, maar ook onder water gefilmd. Dit levert spectaculaire beelden op.” Door de prachtige beelden, meeslepende muziek en stem van acteur Gijs Scholten-van Aschat krijgen we een bijzondere kijk op Nederland.

Het programma is vanaf 4 december iedere donderdag vanaf 22.15 uur te zien op NPO 1.

No Comments

Post A Comment