Slide thumbnail

Uw boot verkopen is ons vak

Slide thumbnail

Boten zijn onze passie

Welkom!

Jachtmakelaardij Wolfrat bestaat al bijna 40 jaar en is uitgegroeid tot één van de grootste jachtmakelaars in motorjachten in Nederland. Dit feit op zichzelf is voor veel kopers en verkopers al voldoende reden om naar onze verkoophaven te komen.

Onze aanpak

Onze aanpak is zeer persoonlijk. Zo mogelijk begeleiden wij kopers naar de jachten die hun interesse hebben. Wij zijn altijd op de verkoophaven aanwezig om informatie te geven en te adviseren bij keuzebepaling. Wolfrat kan ook helpen bij het regelen van allerlei bijkomende zaken zoals financiering, verzekering, transport, kadastrale handelingen, aanpassingen of verbouwingen van jachten. Wij verkopen vrijwel alleen vanuit onze verkoophaven. Deze werkwijze bepaalt mede onze hoge verkoopcijfers.

Gratis verkooptaxaties

Indien een verkoper een jacht in verkoop wil brengen, wordt het betreffende jacht eerst vrijblijvend door ons geïnspecteerd en getaxeerd. Tijdens deze inspectie en taxatie schatten wij de verkoopmogelijkheden van het jacht in en bespreken de prijs met de verkoper. De resultaten hiervan worden schriftelijk door ons bevestigd. Pas daarna kan de verkoper ons opdracht tot verkoop geven en kan het jacht naar de verkoophaven van Wolfrat komen.

Wat cijfers

In de jaren na de oprichting van Jachtmakelaardij Wolfrat in 1980 is het aantal jaarlijks verkochte jachten gegroeid naar ruim 100. En wij kunnen nog veel meer aan! Dankzij de vooraf uitgevoerde inspecties en taxaties is onze verkoopscore hoog. Het merendeel van alle binnengekomen jachten wordt binnen 6 maanden verkocht. Onze kopers bestaan voor zo’n 30 % uit buitenlandse relaties.

Ons aanbod

Wolfrat is gespecialiseerd in de verkoop van motorjachten, kotters en vletten in de lengteklasse van 10 tot 15 meter. De meeste van deze jachten zijn van nederlandse makelij en voorzien van dieselmotoren. De bouwjaren variëren van begin zeventiger jaren tot hagelnieuw. Prijzen zijn afhankelijk van bouwjaar, afwerking en staat van onderhoud. In onze verkoophaven is het hele jaar door een wisselend aanbod van 50 tot 100 door ons geselecteerde jachten te bezichtigen.
Zie ons complete aanbod

Goede resultaten

Deze zijn vooral te danken aan de diverse activiteiten van Jachtmakelaardij Wolfrat zelf, zoals relatiebeheer, telemarketing, internet-marketing, adverteren, beursbezoek, regelmatig mailen van een eigen yacht list, promoten van de uniek gelokaliseerde verkoophaven en de zorg voor de verkoopjachten. Op de achtergrond speelt de goede organisatie van de HISWA jachtmakelaars en de N.B.M.S. (Nederlandse Bond voor Makelaars in Schepen) een belangrijke rol.

Jachtmakelaardij Wolfrat centraal in de markt

De ligging van onze verkoophaven is uniek. Midden in het hart van Loosdrecht, dat zelf een centrale watersport-functie heeft in de randstad, in Nederland en in Europa! Bovendien heeft Loosdrecht een prominente plaats in de wereld van de jachtverkoop. Naast een groot aantal dealers en importeurs van jachten, zijn zo’n 15% van alle nederlandse jachtmakelaars in Loosdrecht gevestigd. De specialisatie van Jachtmakelaardij Wolfrat in motorjachten is in dit centrum voor de jachthandel een zeer goed uitgangspunt voor de koop of verkoop van een motorjacht. Daarom bezoeken jaarlijks meer dan 3000 aspirant-kopers en verkopers onze verkoophaven.